Första blogginlägget

Vi lever i djup kris och har gjort det i 8 år nu. I januari köpte vi vårt drömhus som skulle ge oss en liten andningspaus, men det har blivit en mardröm.

Var ska man börja? I oktober 2010 föddes vår efterlängtade dotter Vilda och det upptäcktes att hon hade downs syndrom och även ett hjärtfel som är vanligt bland barn med downs. En hjärtoperation var planerad till att vilda var 4 1/2 månad, 14 mars 2011 en dag vi aldrig glömmer. Det visade sig att Vilda hade en ovanlig lungsjukdom, pulmonell hypertension PAH. Lungsjukdomen gjorde det omöjligt att operera hennes allvarliga hjärtfel. Sedan fick vi veta att Vilda är ensam i världen med kombinationen av bland annat hjärtfel och lungsjukdom, den 7e i världen någonsin. Vad än värre var att Vilda inte skulle överleva, vår efterlängtade prinsessa kommer att dö. Vår värld vändes upp och ner och det blev riktigt riktigt tufft. Om vi kan hålla henne frisk så hoppas vi på att få 5-10 år tillsammans till. På något vis lär man sig leva med det mesta och vi lärde oss att både glädjas och njuta av livet tillsammans med Vilda och lillebror Neo. Såklart är det ibland tufft att ha ett dödssjukt barn men en blick på Vilda räcker för att leendet ska komma tillbaka, min kämpande hjälte ❤️.

Efter mycket sparande och slit köpte vi vårt drömhus. Inget lyxigt men ett stort, nyrenoverat hus med plats för avkoppling och behövlig återhämtning. Vi var överlyckliga! För att göra en lång historia kort så upptäcktes det kort efter vårt tillträde att vi har mögel i golvet/grunden. Så nu står vi här och har rivit ner golv och väggar till grunden innan vi ens kunde flytta in. Mögel med barn är ju inget bra och definitivt inte för ett dödssjukt barn med syrgas.

Tror det här ger en bra sammanfattning om vad bloggen kommer att handla om, Livet med Vilda.

Och ha överseende med sidan. Jag är en riktig nybörjare.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s