LSS-tanten förstörde dagen

Vildas assistent behövde vabba idag så det blev att kavla upp armarna och lägga i åttionde växeln. Växlat mellan sjunga Astrid Lindgrens sånger och leka teater som just nu är favorit lekarna.

Mitt i allt ringer LSS-tanten från kommunen.

Så ringde LSS-tanten. Vi skickade in en ansökan om tillfällig utökning av assistansen för ett tag sedan då Vilda varit dålig länge. Det som skulle varit en enkel tillfällig hjälp var inte alls så enkelt. Tanten tyckte inte alls att Vilda skulle få tillfällig utökning och tyckte att vi skulle försöka få försäkringskassan godkänna vab för 3h/dag de 3 dagar i veckan hon ska/skulle gå i skolan. Helt oförstående och kom med riktigt korkade tankar och uttryckte sig allmänt dumt. Jag bet mig hårt i tungan och väste att hon är välkommen till oss på besök… Tanten kommer om en månad, fortsättning följer…

LSS = lagen om stöd och service

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s