Så här minskar vi Vab.

Vabbar du ofta? Hade det inte varit skönt att minska ner de dagarna? Läs då här!

Lillebror Neo får ofta vara hemma från förskolan för att det går sjukdomar i barngruppen. Skulle han dra hem en förkylning så kan storasyster Vilda dö. Varför kan inte halvfriska och förkylda ungar hållas hemma längre? Det är något som gör mig galen!

Varför ska mitt barn tvingas vara hemma, varför ska fler behöva smittas bara för att febern varit borta 1 dag? Håll ungarna hemma! Jag tycker att hela tankesättet och reglerna kring sjukdomar är snedvridet. Om snörvliga, hostiga, halvsjuka barn nekades komma till fsk skulle det bli färre infektioner. ”-men jag kan inte vara borta från jobbet så länge”, kanske några nu tänker. Tänk i stället hur mycket mindre vab det skulle bli för alla. Tänk barnen som slipper blir sjuka hela tiden. Jag vågar påstå att sjukdomarna i fsk skulle minska med minst 50% om mentaliteten och reglerna skulle ändras. Våga diskutera och ta upp det på era förskolor. Inget ändras om man inte vågar säga stopp. Håller ni med mig eller tycker ni jag har fel?

Neos förskola är underbar och har ett sundare tänk kring sjukdomar mot vad andra fsk i regel har, exempelvis barnens förra fsk. Men jag tycker även att reglerna på vår fsk borde vara hårdare. Jag tycker att hela gruppens föräldrar har blivit mer lyhörda ang infektioner sedan vi bad personalen prata kring detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s