Klotter i Haga

Under natten blev stadsdelen Haga, Göteborg nedklottrad med ”CP-fri zon”.

”CP-fri zon” Blid från gp.se

Klottret är överkryssad handikappsymbol med texten ”CP-fri zon”. I Göteborgs-Posten beskriver en kvinna som överraskades ” – Mitt hjärta bara stannade, jag trodde jag skulle svimma. Jag fattar att inte vad man får ut av en sådan här grej..”.

Bakom aktionen står Göteborgskooperativet för Independent Living, en organisation inom personlig assistans som drivs av personer med funktionshinder som jag själv är medlem i (tyvärr inte involverad i själva aktionen). Syftet är att provocera för att väcka debatt. Haga är så gott som omöjlig att ta sig fram i rullstol och behövs tillgänglighets anpassas så att alla kan ta del av stadsdelen, där med en ”CP-fri zon”. Stora delar av centrala Göteborg är helt eller delvis otillgänglig. Aktionen ingår i ”om CP:et kommer”.

Syns man inte, finns man inte..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s