Neo’s 5-års kalas!

Igår firade vi Neo som snart fyller 5 år. Men min berättelse börjar kvällen innan.

Är det kalas för ett barn så är det.

Dagen innan kalas gjorde vi den obligatorisk städ och fix i detta lilla hus. Leker ”normal familj” tänker jag, leker familj utan extra allt och inte alls avgrunds trötta. Neo har mjölkprotein allergi vilket gör det omöjligt att göra en god tårta. Kakor, mat och paj fungerar fint men inte tårta… Men jag hittade ett recept på hallonmousse och brownie botten som kändes perfekt. Ett tips, om ni ska vispa soja grädde så se till att ha en elvisp och inte en mixer-vips… Det tog 3 timmar (!) att få den fast… Mixen blev överhettad flera gånger. Men kl 01 var jag klar med tårtan som skulle frysas 😂.

Vilda ”hjälper” Neo med paketen.

Vi dukade och fixade med det sista medans barnen sprang runt. Vilda i sin Elsa klänning och Neo i sin favorit skjorta. När gästerna kom sa Neo att Vilda fick hjälpa honom öppna paketen. Hur stort är det inte av en blivande 5-åring att erbjuda något sådant 😍. Sen blev det fika och tårtan fungerade bra, hurra!

Suddig men ändå fin.

Idag har Anders jobbat i huset medans jag och barnen har vilat hemma. Allt var lugnt tills jag lagade mat och brandlarmet gick. Panikslagna barn och två brandvarnare som pep och tydligen en pratade ”Varning rökutveckling, varning rökutveckling”. Inte så hjälpsamt när barnen då undrar miljoner grejer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s