Inte vad vi hoppats på..

De följande proverna bekräftade att njurarna inte fungerar som de ska. Men läkaren trodde inte att de hörde ihop med hennes hjärta. Är det bättre eller sämre?

Så blodproverna visade att reningen av blodet i njurarna är nedsatt, det såg jag i journalen i torsdags. Sedan jagade vi läkare men fick ingen återkoppling innan tisdagen kom. Ångesten av att tro men inte säkert veta sliter kroppen åt alla möjliga håll. Kan inte säga att det blev en lättnad av att få bekräftelse att njurarna är dåliga men de gör det lättare att fokusera på vad som händer. Inom 1-2 veckor blir det ultraljud av njurarna och sedan en undersökning på dagvården i Halmstad. Sedan ska vi veta hur dåliga njurarna är.

Läkaren trodde inte att Vildas låga syresättning och andningssvårigheter hör ihop. Blodtrycket ut i kroppen var okej så njurar och hjärta borde inte störa varandra. Ett litet hopp vi hade innan var att behandla njurarna och då avlasta hjärtat… Dock är ju Vilda speciell så inget är säkert innan kardiologen sagt sitt. Vi har fortfarande inte fått någon tid eller återkoppling från kardiologen och hon behöver verkligen kolla sitt hjärta nu. Läkaren på barnmottagningen skulle dra i kardiologerna. Fortsättning följer..

Vilda har det jobbigt men sittande lekar fungerar bra. Blir en hel del promenader när syresättningen ligger okej. Det är extra fint med Vilda att hon lever i nuet, ingen oro finns i henne de stunder som är bra.

Vilda uppskattar de små sakerna 🦋

2 reaktioner på ”Inte vad vi hoppats på..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s