Plötsligt bråttom..

När läkarna äntligen fattade blev det plötsligt bråttom- sök akut i Göteborg. Så det blev att ringa 112 och ganska fort kom inte bara en ambulans utan två ambulanser till Vilda här hemma.

Ambulans nr 1

Stressad ambulanspersonal som inte ville ansvara för Vilda trots att de var 4 pers och ville köra till varbergs sjukhus för att få med sig mer personal. Så Vilda och jag åkte i en ambulans och assistent J i den andra. På sjukhuset mötte ett akutteam upp oss och kollade över Vilda. Läkaren i teamet hälsade glatt på mig och Vilda och påtalade att ”vi har ju träffats innan”. Ja just det, svarade jag undan att direkt minnas mer än att känna igen ansiktet.

Läkaren ringde kardiologerna i Göteborg som trodde mer på lungorna än hjärtat och därför skulle hon köras vidare till Halmstad. När vi äntligen landat men ännu en ambulans i Halmstad blev det mer prover och lungröntgen. Alla blodprover ser helt okej ut. ”Lungröntgen såg inte alarmerande ut”, sa läkaren vilket jag tolkar som att det inte såg helt okej ut.

Ambulans nr 2

Natten var annorlunda.. Fick nattpersonal att vaka men Vilda blev för orolig och vakande hela tiden så det gick inte. Kastade snällt ut dem 😅. Blev ändå 3 h sömn så jag är nöjd, antar jag? Det annorlunda med natten var att Vilda låg jätte högt i syresättning… Sjuksköterskans blick var obeskrivligt förvånande när jag påkallade uppmärksamhet och då påpekade att hon ligger för högt i syresättning. Men hon förstod sen vad jag menade. Det står för att kroppen kämpar väldigt mycket och att jag hade varit mindre orolig om hon låg lågt istället vilket vore mer troligt..

Instruktioner så de inte glömmer. Om de glömde? Ja…

Idag väntar ultraljud av hjärtat och mer kontroller. Men en viktig höjdpunkt är att vi rockar sockorna idag, hurra! Kan man inte ta Vilda till partyt så tar vi partyt till Vilda.

Rocka sockorna! För alla olikas lika rättigheter. 21/3 då personer med Downs har 3 kromosomer av nr 21.

5 reaktioner på ”Plötsligt bråttom..

  1. Vanja

    Blev helt förskräckt, inte läst mina mail på några dagar och dar nu vad ni gått igenom. har bara träffat Vilda 1 gång, men vilken kämpe hon är. Kram till er alla.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s