Orsaken förblir ett mysterium

Vildas och min morgon var svajig. Från att ligga högt under natten i syresättning så gick hon extremt lågt ner till 68%. Hon vilade i kojan vi byggt över hennes säng i någon timme tills syresättningen var tillräckligt bra utan syrgas.

Sen blev Vilda helt speedad och busig. Hon var runt bland allt i rummet och lekte och tjoade. Mitt i alla kom ronden med alla läkarna för dagens genomgång. De lyssnade på vildas andning medans hon passade på att köra yoga med hypersnabb andning. Hon var väldigt stolt medans läkaren mer hade svårt att höra bra genom stetoskopet. Sen undrade läkaren ”Vilda, vi undrar om du har några frågor?”. Då sträckte Vilda på sig, la huvudet på sne och kommenterade med super ljus röst ”Vi har en dagens fråga!”. Humor har hon busungen! Jag och assistent J skrattade så vi grät medans läkarna inte förstod någonting. Vilda pratar genom olika citat hon lärt sig men kan inte föra ett samtal eller svara på frågor.

Sen blev det ner till bästa hjärtläkaren vi vet. Solweig med det största hjärtat, doktor sol. Vildas lungsjukdom såg lite lite förvärrad ut men inte mer än så. Inga proppar i lungorna vad de kunde se, ingen vätska i lungorna eller på hjärtat. Allt såg helt okej ut för att vara Vilda. Varför hon är dålig i syresättningen förblir ett mysterium. Vi ska dubbla hennes ena medicin och ta ett nytt ultraljud på hjärtat om 2 månader. Sen är det att fortsätta ha koll på henne. Det kan hända att detta är det nya normala för henne… Vi hoppas så inte de… vi är tacksamma över att hjärta och lungor ändå är hyfsat okej men det är jobbigt att se Vilda kämpa och fortsätta må dåligt utan riktig förklaring.

Nu är vi hemma och har koll på henne hemma ❤️. Håll tummarna att medicin höjningen hjälper så hon får må bättre igen…

4 reaktioner på ”Orsaken förblir ett mysterium

 1. Peter Naryd

  Hej!
  Skönt och höra att ni är hemma igen!
  Alltid jobbigt när man inte vet vad allt detta beror på!🤔🤔
  Skönt och höra att det ändå såg ”bra” ut med lungor och hjärta för att vara Vilda!

  Jag hoppas bara att hon kan få hjälp av att ni ökar medicinering!

  Ni är riktiga kämpar allihop!

  Själv har jag fått två nya sjukdomar på grund utav min hjärtsjukdom och diabetes!
  Vi får helt enkelt kämpa på varje dag och göra det bästa av situationen även fast det är jobbigt! Eller hur?

  Ta hand om er allihopa!

  Kram! Peter

  Gilla

   1. Peter Naryd

    Ja! Det är lite mycket med mina sjukdomar om jag säger så!
    Ja! Ni vet ju precis hur det är!

    Det gör ont i mig att Vilda ska må så dåligt!😔😔😪
    Hon är en otrolig kämpe!
    Det är ni allihopa! ❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s