Drömhus blev mardröm

Vi hade sökt ganska länge och tittat på en hel del hus. Nästan alla var i behov av lite renovering vilket vi inte orkar med i vårt hektiska liv. Så vi sökte vidare tills vi hittade huset med stort H, relativt nyrenoverat, fräscht, stort med alla rum vi önskade plus en relax och ingen renovering. Mitt i lilla samhället Tvååker, Varberg och nära lekplats, affär, skola, förskola och fin natur runt om. Perfekt! Drömläge! I juli skrev vi på kontraktet och i januari fick vi äntligen nycklarna. Sen vände allt.

Vi var överlyckliga och började måla om tak och väggar i flera rum. Vinden var fuktig och hade lite mögel på en del ställen. Därför tog vi in en fuktkonsult som skulle hjälpa oss med en enklare åtgärd. Konsulten kom fram till att fukten kommer inifrån huset. I en klädkammare stod ett stort akvarium med framsidan ut mot vardagsrummet. I det lilla rummet luktade det akvarium, vilket inte var så konstigt. Men konsulten tyckte det doftade mer än bara akvarium och sa åt oss att riva bort golvet. Under golvet hittades fuktiga impregnerade syllar som börjat lukta.

Akvariet hade året innan runnit över några liter och ägarna hade torkat upp det. Vi gjorde av just den anledningen ett provhål i det rummet som inte visade något avvikande, innan vi skrev på kontraktet. Anticimexs besiktning med flera provhål hade inte heller visat på någon fukt i huset. Runt detta rum fick vi ta upp golvet, ner till grunden. Men när vi kom till köket var det inte bara fuktiga syllar längre utan mögel, mycket mögel..

Vi hittade mögel i väggarna också och snart hade vi inget kök kvar.. Hela köket är bara ett skal, allt är borta..

Så här ser det ut nu i vårt drömhus ”-utan renovering”. Sanerat och har påbörjat återuppbyggnaden. Vi blöder pengar och detta var det sista vi behövde. Huset skulle vara ett lyft och ett steg framåt för hela familjen. Vår största miss var att köpa hus under århundrandets torraste sommar…

Vårt liv innehåller drama för en hel stad.

En reaktion på ”Drömhus blev mardröm

  1. Pingback: Mysdag med Vilda – Livet med Vilda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s