Från mysdag till panik

Början av dagen var hyfsat bra för Vilda även om hon var väldigt rosslig men sedan vände det och paniken växte inombords..

Vilda kändes lite piggare men lungorna rosslade och andningen såg tyngre ut. Inhalerade och sedan låg syresättning okej. Vilda tog en timmes långt bad medans hon sjung med i favoritlåten ”Wednesday – dance whit my” och lyssnade på ”Madicken – Den stora avlusningen”.

Det härliga med Vilda är att hon verkligen kan uppskatta de små sakerna. Som igår när hon kollade syresättning för typ femtionde gången. Hon tittade på mig med sitt största leende ”Musy poxa”. Är det mysigt att poxa? ”Jaha, jätte musy poxa. Den så fin”, svarade hon och pekade på poxen. Fina unge ❤️.

Kul att baka!

Vi började baka en chokladbollsrulltårta och hade bakat en stund när Vilda började bli väldigt blå om läpparna. Poxade och hon låg 71 % vilket är riktigt farligt lågt. Vi jobbade med syrgas, inhalering med ventoline och PEP-mask och fick upp henne. Funderade på att åka in akut men eftersom vi fick upp henne och klockan var efter 5 bestämde vi oss för att avvakta. Vi kan lika gärna övervaka henne hemma under natten som på sjukhuset eftersom vi vet vad som är fel med henne.

Ipaden är tacksamt att ha när vi jobbar med hennes andning.

Under kvällen ringde vi mormor och sa att vi behöver åka in med Vilda imorgon och hon lovade att ta lillebror. Natten var lite bättre än vad vi befarade och morgonen var också bättre. Inte lika rosslig… Det kan vända fort så vi vågar inte säga att det är okej men just nu är hon bättre. Just nu avvaktar vi och hoppas hon slipper sjukhus..

6 reaktioner på ”Från mysdag till panik

 1. Peter Naryd

  Hej på er!
  Usch vad jobbigt det är för er!😔😔
  Jobbigt att det går så upp och ner för Vilda!
  Hur mår hon nu?
  Jag hoppas verkligen att ni slipper att åka in igen till sjukhuset!
  Jag hoppas att hon mår lite bättre nu i alla fall!

  Mvh! Peter

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s